(ВІДЕО) Звернення до російських військових кораблів – «Припиніть піратство!»

НАЗАД
09 березня 2022 17:18

Захоплене російськими окупантами цивільне пошуково-рятувальне судно «Сапфір» транспортують в порт окупованого Севастополя.

Про це повідомив капітан «Сапфіру», якому дали можливість зв’язатися з Адміністрацією морських портів України, передає Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Капітан «Сапфіру» повідомив, що на борту перебувають озброєні загарбники, які тримають екіпаж в прямому сенсі «на прицілі».

Дії російського військового флоту кваліфікуються виключно як піратство та пряме порушення норм міжнародного морського права та міжнародних конвенцій безпеки мореплавства.

Водночас Одеський координаційно-рятувальний центр звернувся до російських військових кораблів із позивними «Бугель-490», «Кас», «Аргумент», «Бульба», «Гусар», «Витал»: «Ви незаконно захопили та утримуєте українське рятувальне судно «Сапфір», яке перебувало в територіальних водах України в районі острова Зміїний. Ваші дії незаконні. Це прояв слабкості і класифікується, як піратське захоплення. Ви порушили всі норми міжнародного морського права і ведення бойових дій на морі. Вимагаємо негайно звільнити рятувальне судно «Сапфір» і не перешкоджати його слідуванню в порт Одеси. Захоплення цивільного судна вчергове підтверджує, що в російських військових немає честі. Розв’язавши війну, ви прикриваєтеся цивільними. Це чергова ганебна сторінка вашого воєнно-морського флоту. Вам не змити цю ганьбу ніколи».

На відкритих каналах безпеки судноплавства росіян закликають припинити піратство і доводять до них актуальні цифри про втрати російської армії за два тижні війни в Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси